News

MediaCast, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Prodüksiyon Eğitimi Gerçekleştirdi

29 Kasım, 2019


Geçtiğimiz ay MediaCast, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Görsel İşitsel ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğrencileri ile Prodüksiyon Eğitimi için biraraya geldi. MediaCast’ten Kamera Uzmanı Alper Camadan ve Teknik Satış Müdürü Cenk İskin’in verdikleri eğitime, öğrencilerin katılımı ve ilgisi yoğun oldu.

Cenk İskin tarafından televizyon teknolojilerinin anlatıldığı eğitimin ilk bölümünde, yeni nesil hibrit fiber teknolojisi hakkında bilgiler öğrencilere aktarıldı. URSA Mini Broadcast Hibrit Fiber kamera ile standart kameralar arasındaki aktarım bilgileri, teknolojileri ve farklılıkları konuşuldu. Bunun yanı sıra video switcher mantığının anlaşılması için daha komplike çözümler yerine minimalize edilmiş uçtan uca Blackmagic Design ekosistemi anlatıldı. ATEM modellerinin ana omurgasını oluşturduğu bu sistem Smart Videohub gibi yedekleyici üniteler, Smart Scope gibi ekranlar ve HyperDeck gibi kayıtçılar üzerinde öğrencilerin anlayabileceği şekilde anlatımı sağlanarak ürünlerin kullanımı gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra yeni nesil internet yayıncılığı konusunda Pocket Cinema Camera 4K ve 6K ile birlikte ATEM Mini kombinasyonu öğrenciler ile birlikte test edildi.

Eğitimin ikinci bölümüne Alper Camadan’ın Analaog’tan Dijital Film Çağı’na geçiş anlatımı ile başlandı. Prodüksiyon ve post prodüksiyon sistemleri ve terminolojisinin dijital çağdan farkları ve ortak özellikleri öğrencilere anlatıldı. Bununla birlikte kamera sensörü ve kamera sensörünün gelişim süreci hakkında bilgiler verildi. Kameraların diğer parçalarının işlevleri, lens tipleri ve kullanım alanlarının anlatılmasının ardından öğrencilerin Pocket 4K ve 6K ile birebir uygulama yapmaları sağlandı. Eğitimin sonlarına doğru oluşturulan set ortamında öğrencilerin, Blackmagic URSA Mini Pro G2’yi kullanarak çekim yapabilmesi ve set çalışmaları hakkında bilgilenmeleri amaçlandı.

Prodüksiyon Eğitimi’nin oldukça verimli geçtiğini ve öğrencilerin merak ettiklerini sorma fırsatı yakaladıklarını belirten MediaCast: “Eğitime katılan tüm öğrencilere, bizi ağırlayan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne, Öğrt. Gör. Sayın Murat Fatih Ecevit’e ve desteklerinden ötürü değerli iş ortağımız Teratek ailesine teşekkürlerimizi sunarız. “ şeklinde sözlerine devam etti.