News

MediaCast, İzmir Profesyonel Video Ekipman Fuarı’nda!

07 Kasım, 2019


Herkesin merak ettiği, yakından görmek istediği sinema ve film ekipmanlarının yanı sıra uzmanların anlatımlarının da bulunduğu, İzmir’de 7 – 8 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenen Profesyonel Video Ekipman Fuarı’nda Blackmagic Design Türkiye Distribütörü olarak MediaCast da yerini aldı.

İzmir çevresinden ve diğer illerden gelen sektör profesyönellerinin ve sektöre ilgi duyanların katılımıyla fuar alanında 500 kişiye ulaşıldı. Fuarın oldukça yoğun geçen iki gününde de Blackmagic Design standına ilgi büyüktü. MediaCast’ten Blackmagic Kamera ve DaVinci Resolve Uzmanı Alper Camadan ve Blackmagic ATEM/Canlı Yayın Uzmanı Cenk İskin, standda katılımcılar ile biraraya geldi.

Kamera tarafında Pocket 6K ve Pocket 4K’nın esnekliği, kullanımı, Zhiyun Crane 3 Lab’ın üzerindeki performansı ve Blackmagic RAW kayıtlarının mobil bir DaVinci sisteminde nasıl işlenebileceği gösterildi. Blackmagic Design Ekosistemi’nin kameradan kurguya, renge ve görsel efekte kadar workstation’lara ihtiyaç duymadan nasıl çalışma olanağı sağladığı katılımcılara anlatıldı. Ayrıca katılımcılar, kameraları ve DaVinci Resolve Mini Panel’i inceleme ve test etme fırsatı buldular.

Diğer taraftan ATEM switcher’ların ve Pocket kameraların canlı yayın sistemlerinde nasıl kullanıldığına dair bilgiler verildi. Özellikle mobil reji ve Web TV amaçlarıyla kullanılan daha portatif Blackmagic Design ürünleri, fuar alanına gelen katılımcılar tarafından merakla karşılandı. Standda bulunan Blackmagic ATEM Television Studio, ATEM Television Studio Pro 4K, HyperDeck Studio Mini, Teranex Express ve Video Assist ürünleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Video switcher mantığının anlatıldığı, diğer kombinasyonlar ile ortaklaşa çalışan bir sistemde kullanıcılara test ettirildi. Bunların yanı sıra video switcher’lardaki Multiview programları, kaynaklar arasındaki geçişler ve internet üzerinden canlı olarak yayınlanması konusunda katılımcılar ile birlikte uygulamalar yapıldı. Değerli iş ortaklarımız OktoStore’a ve DroneTürk’e hepimiz için oldukça verimli geçen Profesyonel Video Ekipman Fuarı için teşekkür ediyoruz. Bu güzel etkinlik sayesinde İzmir'de çok sayıda katılımcı ile biraraya gelerek DaVinci Resolve, Pocket 4K-6K ve ATEM canlı yayın sistemleri hakkında konuşma şansımız oldu.