News

MediaCast’in “Resolve 4 Everyone” Etkinliği Büyük İlgi Topladı

27 Nisan, 2023

MediaCast Türkiye, geçtiğimiz aylarda dört farklı başlık altında topladığı Resolve 4 Everyone (Herkes İçin DaVinci Resolve) etkinliğine imza attı. Bomonti Business Center’da, dört ayrı haftada gerçekleşen ve yoğun katılımcı sayısına ulaşan bu etkinlik dizisi; editörler, coloristler, ses mühendisleri ve VFX sanatçıları için olmak üzere dört farklı başlık altında gerçekleştirildi.

16 Mart 2023 tarihinde gerçekleşen ilk etkinlik olan “Editörler için DaVinci Resolve”, dünyanın en hızlı ve profesyonel kurgu sistemi olan DaVinci Resolve’u editörlere en ince ayrıntısıyla aktarmamızı sağladı. MediaCast bünyesinde Kamera ve Resolve Uzmanı olarak görev yapan yönetmen ve eğitmen Cenk Kaptan’ın konuşmacı olarak rol aldığı bu etkinlikte editörler, bu kurgu sistemine dair tüm sorularına cevap alırken, neden DaVinci Resolve kullanmaları gerektiğine dair her bilgiye eriştiler. Katılımcılar, etkinlik alanında yer alan Speed Editor ve DaVinci Resolve Micro Panel ekipmanlarını deneyimleyerek yerinde test ettiler!
DaVinci Resolve’un “Color” sayfasını temel alan ikinci etkinlik “Renk Uzmanları için DaVinci Resolve”, 30 Mart 2023 tarihinde gerçekleşti. Colorist’lere ve renk alanıyla ilgilenen herkese ev sahipliği yapan bu etkinlikte, eğitmen Cenk Kaptan, Hollywood’da kullanılan en gelişmiş renk düzenleme yazılımı DaVinci Resolve’un nasıl kullanıldığına dair tüyolar vererek katılımcılara destek oldu. Renk derecelendirme yeteneklerinizi üst seviyeye taşımanın en iyi yolu olan DaVinci Resolve, katılımcılardan tam puan aldı.
Herkes için DaVinci Resolve etkinliğinin üçüncü ayağı olan “Ses Mühendisleri için DaVinci Resolve”, 13 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Kamera ve Resolve Uzmanı Cenk Kaptan ile İş Geliştirme Yöneticisi Erdinç Başhan’ın üstlendiği bu etkinlikte, DaVinci Resolve’da yer alan Fairlight sayfasına odaklanıldı. Görüntü kurgulama ile entegre olan dünyanın tek ses post prodüksiyon yazılımı Fairlight üzerinde çalışmanın ayrıntılarına değinilen bu etkinlikte; kayıt, düzenleme, miksaj, diyalogları değiştirme, ses temizleme ve onarma araçları katılımcılar tarafından deneyimlendi.
VFX artistlerine yönelik gerçekleşen dördüncü ve son etkinlik olan, “VFX Sanatçıları için DaVinci Resolve”, 27 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşti. Cenk Kaptan’ın tekrar eğitmen olduğu bu son etkinlikte, DaVinci Resolve’da yer alan Fusion sayfası temel alındı. Hayal gücünüzü olabildiğince özgür bırakabileceğiniz ve sinematik görsel efektlerle hareketli grafikler oluşturabileceğiniz Fusion, 2D ve 3D araçlara erişiminizi sağlayan bu sayfa hakkında bilgiler verildi. Fusion sayfasının node tabanlı iş akışına dair tüyolar paylaşıldı. Görsel efektler ve hareketli grafiklerde mükemmel işler çıkaran bu sayfaya dair katılımcılarımızın merak ettiği tüm sorular cevaplandı.

Dört ana başlıkla, farklı zamanlarda gerçekleşen bu etkinliğe yüzün üzerinde katılımcı kaydı alındı. Şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı DaVinci Resolve etkinliklerinden biri olması sebebiyle geniş kitlelere hitap eden bu etkinlik elbette ki son değil! Önümüzdeki günlerde planlanan birçok yeni etkinliğe dair bilgi almak ve katılımcı olmak için takipte kalın!